Veneers: Lösningen för dig med riktigt dåliga tänder

13 juli 2023 Julia Zsiga

Om du lider av riktigt dåliga tänder och drömmer om ett strålande leende kan veneers vara den perfekta lösningen för dig. Veneers, även kända som skalfasader, är tunna skivor av porslin eller kompositmaterial som fästs permanent på framsidan av dina tänder. Denna estetiska tandbehandling kan förvandla ditt leende och ge dig den självförtroendeboost du behöver. I den här artikeln kommer vi att utforska vad veneers är, hur de fungerar och vilka fördelar de kan erbjuda för personer med dåliga tänder.

Vad är veneers?

Veneers är en kosmetisk tandbehandling som används för att förbättra utseendet på tänder som är missfärgade, ojämna, skadade eller har andra estetiska problem. De är tillverkade av tunt porslin eller kompositmaterial och anpassas individuellt för varje patient. Veneers placeras permanent på framsidan av tänderna för att förbättra deras utseende och ge en naturlig och vacker look.

image

Hur fungerar veneers?

För att få veneers krävs normalt sett två besök hos tandläkaren. Under det första besöket kommer tandläkaren att undersöka dina tänder och diskutera dina önskemål och förväntningar. Sedan kommer en liten mängd av ditt naturliga tandemalj att avlägsnas för att ge plats åt veneers. Tandläkaren tar också avtryck av dina tänder för att skapa individuellt anpassade veneers.

Vid det andra besöket kommer dina veneers att placeras på dina tänder. Tandläkaren kommer att prova på veneersna för att säkerställa att de passar perfekt och att färgen matchar din naturliga tandfärg. Sedan kommer tänderna att rengöras och ytan behandlas för att säkerställa en stark och hållbar fästning. Slutligen kommer veneersna att permanent limmas på plats med hjälp av en dentallim.

Fördelar med veneers för personer med dåliga tänder

1. Förbättrat utseende: Veneers kan dramatiskt förbättra utseendet på tänder som är missfärgade, fläckiga eller spruckna. De kan också korrigera ojämnheter, såsom sneda tänder eller mellanrum mellan tänderna, och ge en jämn och symmetrisk look.

2. Naturlig look: Veneers är tillverkade av material som liknar ditt naturliga tandemalj, vilket ger en naturlig och autentisk look. De reflekterar ljus på samma sätt som dina egna tänder och ger ett strålande leende.

3. Hållbarhet: Veneers är mycket hållbara och kan hålla i flera år med rätt skötsel. Genom att borsta och använda tandtråd regelbundet samt undvika att bita i hårda föremål kan du förlänga livslängden på dina veneers.

4. Minimal tandsubstansavverkning: Vid applicering av veneers behövs endast en minimal avverkning av din naturliga tandsubstans. Detta gör att dina tänder fortfarande är starka och friska, samtidigt som de får den önskade estetiska förbättringen.

5. Snabb behandlingstid: Veneers kan ge dig ett förbättrat leende på relativt kort tid. Efter att veneersna är permanent på plats kan du genast njuta av ditt nya leende och den ökade självförtroendenivån.

Få hjälp här: https://swedishdental.com/en/porcelain-dental-veneers-benefits-and-what-to-expect/

Fler nyheter